vikakool писал(а):Предположим, я как импортер завезла товар А по 3-м ГТД с разными кодами (напр., 1,2,3). На момент продажи всего товара код его в классификаторе изменился на код 4. Я выписала НН покупателю с кодом 4 на весь товар, т.к. в Едином реестре НН со старыми кодами не регистрируется.
Как я понимаю, у покупателя проблем с НК не будет. А у меня? ведь ко мне зашел товар с кодами 1,2,3, а "вышел" с кодом 4...
Хм.. а в ЕБНЗ пишут, чтоб указывали тот УКТ ВЭД, по которому ввезли
Який код УКТ ЗЕД необхідно зазначити при виписці податкової накладної, якщо вказаний у вантажній митній декларації код УКТ ЗЕД змінився після митного оформлення товару?
Відповідно до п.201.1 ст.201 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року №2755-VI із змінами та доповненнями платник податку зобов’язаний надати покупцю (отримувачу) на його вимогу підписану уповноваженою платником особою та скріплену печаткою (за наявності) податкову накладну, складену за вибором покупця (отримувача) в один з таких способів:
а) у паперовому вигляді;
б) в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації у порядку, визначеному законодавством, електронного підпису уповноваженої платником особи та умови реєстрації податкової накладної у Єдиному реєстрі податкових накладних. У такому разі складання податкової накладної у паперовому вигляді не є обов’язковим.
У податковій накладній в окремих рядках зазначаються обов’язкові реквізити, зокрема, код товару згідно з УКТ ЗЕД (для підакцизних товарів та товарів, ввезених на митну територію України).
У разі здійснення операцій з імпортованими товарами, при виписці податкової накладної в графі «код товару згідно з УКТ ЗЕД» повинен зазначатися виключно код УКТ ЗЕД, вказаний у вантажній митній декларації, якою були оформлені такі товари при ввезенні їх на митну територію України, в тому числі і у разі якщо вказаний у вантажній митній декларації код УКТ ЗЕД змінився після митного оформлення товару.
Хотя меня сейчас больше беспокоит, что
налоговик писал(а):орган ДПС має право вилучити суму ПДВ із податкового кредиту покупця, якщо постачальник не включив таку суму до податкових зобов’язань
То есть правильно оформленной накладной недостаточно. Надо еще и позаботиться о добросовестности поставщика.