Доброго дня.
Юридична особа на єдиному податку 3% + ПДВ з 01.07.16.
До цієї дати були на загальній системі. Продажі продукції відбувалися в 2010-2013 (ще на загальній системі), і в результаті цих продажей залишилась деяка безнадійна дебіторка за поставлену продукцію (на 361). Хочу її списати зараз, в грудні 2016, будучи на єдиному податку.
Питання:
чи не порахують мені це як порушення п. 291.6. (Платники єдиного податку першої - третьої груп повинні здійснювати розрахунки за відвантажені товари (виконані роботи, надані послуги) виключно в грошовій формі (готівковій та/або безготівковій)), і не переведуть на загальну систему з 01.01.17 ?
Я то розумію що якби кошти навіть і надійшли то все одно не стали б базою обкладення єдиним податком (доходи по першій події вже включені в 2010-2013 в базу обкладення податком на прибуток), і факту отримання коштів за безнадійною дебіторською заборгованістю не передбачено апріорі, але... Під час дії старого Указу про спрощену систему № 727/98 ДФСники пробували такі суми списаної безнадійної дебіторки поставити в дохід.
Хто знає яка зараз в них позиція по цьому питанню, можливо по судах у когось є інформація ?