Рекламу показываем только НЕзарегистрированным пользователям. Войдите или зарегистрируйтесь на Бухфоруме
    .

Стрит-фуд (шаурма, хот-доги)

Путеводитель по разделу. Наличка, РРО, труд, лицензирование, подотрасли хозяйственного права (земля, цены, ЦБ, хозобщества...)

Модератор: Ol_ua

UNREAD_POST налоговик » 08 окт 2013, 14:09

«Я - частный предприниматель из Тернополя, хочу открыть фаст-фуд на колесах (так называемый стрит-фуд), буду торговать хот догами, сэндвичами и т.п. Какие нужны документы для этого? Есть ли люди, которые занимаются сбором всех необходимых документов (где их найти)? Могу ли я получить разрешение на торговлю в разных местах города?»

Відповідно до п. 2 Правил роботи дрібнороздрібної торговельної мережі, затверджених наказом Міністерством зовнішніх економічних зв’язків і торгівлі України від 08.07.96 р. за N 369 (надалі - Правила), засоби пересувної мережі - це автомагазини, автокафе, авторозвозки, автоцистерни, лавки-автопричепи, візки, спеціальне технологічне обладнання (низькотемпературні лотки-прилавки), розноски, лотки, столики тощо. Пунктом 4 Правил дозволяється реалізація продовольчих і непродовольчих товарів тільки нескладного асортименту, яка проводиться згідно з правилами їх продажу. Також пунктом 8 Правил зазначений чіткий перелік товарів, який забороняється у продажі дрібнороздрібної торговельної мережі, а також вимоги до товарів, що будуть продаватися через дану мережу.
Відповідно до п. 10 Правил працівники пунктів дрібнороздрібної торговельної мережі, які безпосередньо здійснюють продаж продовольчих товарів, підлягають в установленому порядку обов'язковому систематичному медичному обстеженню, результати якого заносяться в їх особисті медичні книжки, що зберігаються на робочих місцях працівників.
Згідно з п. 16 Правил розміщення пунктів дрібнороздрібної торговельної мережі здійснюється суб'єктом господарювання відповідно до вимог Земельного кодексу України та законодавства про благоустрій населених пунктів, планування та забудову територій, санітарного та епідемічного благополуччя населення, пожежну охорону, державну автоінспекцію та архітектуру. В пункті 21 Правил зазначено, що на кузовах автомагазинів, автокафе, авторозвозок, автопричепів, автоцистерн повинен бути нанесений фарбою чіткий напис, що вказує найменування, адресу суб'єкта господарювання, номер точки пересувної торговельної мережі та номер телефону суб'єкта господарювання.
Пунктом 27 Правил передбачено, що пункти дрібнороздрібної торговельної мережі, які торгують напоями на розлив, продовольчими товарами та продукцією ресторанного господарства без упаковки, повинні бути підключені до водопровідної та каналізаційної мережі, мати місця для миття рук, обладнання, інвентар (або посуд одноразового використання), комплект миючих і дезинфікуючих засобів, дозволених Міністерством охорони здоров'я України, бачки з кришками для збирання відходів. Прилавки мають бути закриті водонепроникними матеріалами.Забороняється продаж харчових продуктів і напоїв із застосуванням посуду одноразового використання при відсутності ємкостей для його збору і подальшої утилізації, а також повторне використання цього посуду.
Для здійснення торгівлі в різних місцях підприємець, відповідно до положень Податкового кодексу України щодо обрання або переходу на спрощену систему оподаткування, подає до територіального органу Міндоходів заяву, форма та порядок подання якої затверджені наказом Мінфіну від 20.12.11 р. №1675.
У заяві зазначаються обов’язкові відомості, зокрема, місце провадження господарської діяльності (п. 298.3 ст. 298 Податкового кодексу України). Тобто якщо у свідоцтві буде зазначено місце проведення діяльності, наприклад – Україна, то підприємець має право здійснювати свою діяльність на всій її території.
Також перед початком роботи закладу громадського харчування потрібно скласти перелік найменувань страв, напоїв та інших виробів, які пропонуватиме цей заклад відвідувачам, і погодити перелік з територіальними органами санітарно-епідемічної служби. Надалі таке погодження потрібно одержувати лише в тому разі, якщо змінюється технологія виробництва та умови реалізації харчових продуктів.
Крім того, перед початком роботи потрібно отримати відповідний дозвіл від органів пожежного нагляду або надати декларацію про відповідність матеріально-технічноі бази підприємства вимогам пожежної безпеки. Слід також нагадати, та відповідно до п. 9 Правил всі працівники дрібнороздрібної торговельної мережі при оформленні на роботу обов'язково проходять інструктаж з питань охорони праці,протипожежної безпеки, санітарного мінімуму, додержання вимог нормативних документів та актів щодо продажу товарів і торговельного обслуговування споживачів.

Марина Сахошко
юрисконсульт юридической компании «ЛЕКОН»

http://www.business.ua/consultation/58059/print/
Аватар пользователя
налоговик
 
Сообщений: 5698
Зарегистрирован: 20 ноя 2010, 23:29
Благодарил (а): 806 раз.
Поблагодарили: 2594 раз.

Вернуться в РАЗНОЕ ЮРИДИЧЕСКОЕ

Кто сейчас на форуме

Зарегистрированные пользователи: Ads, Gb, Ya