VOA писал(а):Коллеги, а что вы решили с выпиской РКО/ПКО в случае, если РРО и офис в одном помещении (РРО работает ежедневно до 22:00, бухгалтерия+дир - 5 дней в неделю до 17:00)? Каждый Z-отчёт и служ.выдача после 20:00 = ПКО, даже если не нести в банк? Каждое утро потом служебное внесение = РКО?
Можно ли считать, что в таком случае не имеет место расчётная операция, поэтому задействовать 301 счёт с оформлением ПКО/РКО нет необходимости? И руководствоваться п.15 о разменной монете в пределах лимита?
По цьому кривому Положенню я бачу тільки один безризиковий варіант: записати всю денну виручку з РРО в касову книгу через ПКО на підставі службового вилучення всієї суми готівки , що надійшла по фіскальним чекам. Розмінку можна залишити, але виходить що її сума повинна бути стала кожного дня. А так не завжди виходить, тому я, наприклад, так і маюсь дурнею: ввечері вилучив під 0,00, а вранці вніс розмінку в РРО виходячи з наявних залишків монет і банкнот, в межах затверджнеих сум розмінки (встановив розмінку - до 2000,00). На графіки роботи "забив", оприбутковую і в суботу, і в неділю , і в 22.00 будніх днів - аби тільки виконати криве Положення про ведення касових операцій. Хто його знає як воно повернеться, як роз’яснить це словоблуддя НБУ в своїх листах, що скаже ДФС під час перевірок.
Проводки. Оскільки є декілька мість зберігання коштів і розрахунків, тобто касс, то кожна з них повинна мати свій субрахунок. Аналітику треба вести. Наприклад 301/2 (думаю може бути і буквенний код - РРО №2 наприклад). Основна каса нехай буде 301/1.
301/2 - 301/1 - внесено розмінку в РРО, через ВКО основної каси.
301/2 - 36Р - отримана виручка по фіскальних чеках протягом дня.
301/1 - 301/2 - з РРО вилучено кошти, потім ПКО основної каси.
І на кінець дня чітко видно де і скільки коштів залишилось.