ksu512106 писал(а):Подскажите пожалуйста, согласие на обработку персональных данных от работников берется в письменной форме или можно распечатать, а они просто будут подписывать?
можно распечатать
Головному лікарю
xxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxx
від __________________________
/посада/
Відповідно до Закону України «Про захист персональних даних» від 1 червня 2010р. № 2297-VI даю згоду на обробку моїх персональних даних: ідентифікаційні дані (ім'я, адреса, телефон тощо), паспортні дані; особисті відомості (вік, стать, ро¬динний стан тощо); склад сім'ї; освіта; професія; житлові умови; особисті інтереси та захоплення; запис зображень (фото, відео); членство у професійних спілках — з метою забезпечення реалізації трудових відносин, реалізації зарплатного проекту, соціально-трудових відносин, відносин у сфері управління людськими ресурсами, адміністративно-правових від¬носин, податкових відносин та відносин у сфері бухгалтерського обліку.
«___»____________ 20__ р. __________________
/дата/ /підпис/
Розписка про отримання повідомлення
про права, визначені законодавством у сфері захисту персональних даних, мету обробки персональних даних "Працівники"
Я, _______________________________________________________________________________________________________
посвідчую, що отримав повідомлення про включення інформації про мене до бази персональних даних xxxxxxx з метою ведення кадрового діловодства, реалізації зарплатного проекту, підготовки відповідно до вимог законодавства статистичної, адміністративної та іншої інформації з питань персоналу, а також внутрішніх документів ОНД з питань реалізації визначених законодавством і колективним договором прав та обов’язків у сфері трудових правовідносин і соціального захисту, а також відомості про мої права, визначені Законом України «Про захист персональних даних», і про осіб, яким мої дані надаються, для виконання зазначеної мети.
«___»____________ 20__ р. __________________
/дата/ /підпис/
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
ПОВІДОМЛЕННЯ
Про права, визначені законодавством у сфері захисту персональних даних, мету обробки персональних даних "Працівники"
Керуючись статтею 12 Закону України «Про захист персональних даних» від 1 червня 2010 р. № 2297-VI (далі - Закон про захист персональних даних), по¬відомляємо Вам, що персональні дані, згоду на обробку яких надано Вами у заяві від «___»____________ 20__ р., включено до бази персональних даних «Працівники» xxxxxxxxxxxxxxxxxx. База персональних даних, яка містить Вашу особову картку, особову справу та відомості, внесені до інформаційної бази програми «Облік медичних кадрів України», знаходиться у відділі кадрів.
Метою обробки (у т.ч. збору) Ваших персональних даних є забезпечення реалізації трудових відносин, зарплатного проекту, адміністративно-правових, податкових відносин, відносин у сфері бухгалтерського обліку.
Згідно зі статтею 8 Закону України «Про захист персональних даних» Ви маєте право: - отримувати інформацію про умови надання доступу до персональних даних, зокрема інформацію про третіх осіб, яким передаються Ваші персональні дані, що містяться у базі персональних даних «Працівники»;
- на доступ до своїх персональних даних, що містяться у відповідній базі персональних даних, відповідно до статті 16 «Порядок доступу до персональних даних» Закону про захист персональних даних;
- отримувати не пізніш як за 30 календарних днів з дня надходження запиту, крім випадків, передбачених законом, відповідь про те, чи зберігаються Ваші персональні дані у базі персональних даних «Працівники», а також отримувати зміст Ваших персональних даних, які зберігаються;
- пред'являти вмотивовану вимогу із запереченням проти обробки своїх персональних даних органами державної влади, органами місцевого самоврядування при здійсненні їхніх повноважень, передбачених законом;
- пред'являти вмотивовану вимогу щодо зміни або знищення своїх персональних даних володільцем або розпорядником цієї бази, якщо ці дані обробляються незаконно чи є недостовірними;
- на захист своїх персональних даних від незаконної обробки та випадкової втрати, знищення, пошкодження у зв'язку з умисним приховуванням, ненаданням чи несвоєчасним їх наданням, а також на захист від надання відомостей, що є недостовірними чи ганьблять честь, гідність та ділову репутацію фізичної особи;
- звертатися з питань захисту своїх прав щодо персональних даних до органів державної влади, органів місцевого самоврядування, до повноважень яких належить здійснення захисту персональних даних;
- застосовувати засоби правового захисту у разі порушення законодавства про захист персональних даних.
Головний лікар xxxxxxxxxxxxxx